Търсене
1000 София, ул. Позитано 14
тел. 980 24 85, 981 49 54
факс: 981 90 36
e-mail: pirin@journey.bg

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ ЗА ЕКСКУРЗИИ С ТА ПИРИНТУРИСТ

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ

Резервации за екскурзиите на ПИРИНТУРИСТ се извършват в офисите на фирмата. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30 % от стойността на съответната есксурзия и сключен договор за организирано пътуване. Възможно е да се запишете по телефона, като продиктувате имена, адрес за кореспонденция и телефон за връзка, плащането извършвате по банков път, а договорите ще получите по пощата, ще ги подпишете и ще ни върнете по пощата нашия екземпляр.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

За страните от Европейския съюз, с които сме в безвизов режим, Ви е необходим валиден задграничен паспорт, медицинска застраховка и съответната изискуема сума дневни пари. За деца под 18 години, пътуващи непридружени от родителите си, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната. Чужди граждани, желаещи да пътуват с ПИРИНТУРИСТ, трябва да се информират за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия. Чуждите граждани, пътуващи с ПИРИНТУРИСТ, да имат предвид, че ако са влезли в България с лек автомобил, трябва, преди да напуснат страната, да оставят транспортното средство на митнически паркинг и да носят със себе си документ, удостоверяващ този факт.

ОТГОВОРНОСТИ

ПИРИНТУРИСТ е туроператор с регистрация № 04022. ПИРИНТУРИСТ носи пълна отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата. ПИРИНТУРИСТ не носи отговорност за промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства.

АНУЛАЦИИ

При отказ на клиента от пътуване, фирмата му възстановява стойността на пакета при следните удръжки:

  • до 30 дни преди обявената дата на пътуването – 0 %
  • от 29 до 15 дни преди обявената дата на пътуването – 30 %
  • от 14 до 7 дни преди обявената дата на пътуването – 50 %
  • под 7 дни преди обявената дата на пътуването – 100 %

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Цените са пакетни, съгласно предложените програми. Пакетните цени не включват входните такси за музеи, застраховки, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид градски транспорт, джобни пари и пр. Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен  в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова. Цените на кабарета, ресторанти и пр. e възможно да бъдат актуализирани. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания.

ЗАСТРАХОВКИ

Застраховката за акутни забовявания е на стойност 0.99 лв. на човек на ден и полицата е с покритие 5 000 EUR и включен асистанс. ПИРИНТУРИСТ е сключил застраховка, съгласно чл. 42 от Закона за туризма - застрахователен договор №